Deb-20

balik ke Deb-19>>|lanjut ke Deb-21>>

Laman: 1 2 3

Telah Terbit on 20/10/2011 at 09:59  Comments (48)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cersilindonesia.wordpress.com/deb-20/trackback/

RSS feed for comments on this post.

48 KomentarTinggalkan komentar

  1. Nomor piro yo.. sekalian nggoleki rontal… mumpung pinisepuh, binisepuh, pinigojej, cantrik mantrik..iseh podo ngantuk-ngantuk….

    • Jebul paling gasik… sugeng enjang Pak Ismoyo….

      • numero duo…
        yang diatas ndak keitung..
        xixixi

        • nginthili Nona …..

          • nginthili Nona & ki PA

          • iDEm

          • nginthili idem ???

  2. se/amat siang kadang padepokan GSeta,

    matur nuwun pak ISMOYO,….Kerugian menikah muda…..???

    • Ruginya?? Kalau tahu begitu, mending menikahnya lebih muda lagi…!

      Sugeng siang Ki Gundul..

      • selamat siang ki Anatram,

        yang TUA tidak kebagian lagi daun MUDA, buah MUDA…!!??
        hikss, 100% bergoJEG

  3. Sugeng siang kisanak sedoyo
    matur suwun Ki Ismoyo

  4. Pak Ismoyo,
    Kapan Raden Wijaya menthang gendewa.. mosok sehari-semaleman nanti cuma longak-longok di panggung??

    • Pak Ismoyo,

      cantrik lapor pak…rontal deb-19 telah cantrik tuntaskan sore ini,
      untuk rontal wejangan Panembahan berikut-nya cantrik SABAR menunggu.

      sret-sreet-sruuuet,…..laporan selesai,

  5. Eh…, yang kemarin belum sempat diunduh sudah mundul yang 19

    hmmm

    matur suwun Ki Is

  6. Terima kasih ki Is,…

  7. On 20/10/2011 at 16:28 Truno Podang said:

    Ada Cerpen bagus nih, kiriman tetangga….ki Truno Podang yang
    saya ambil dari ganduk deb-19 (ngaputen ki TP…..hikss)

    Nggedebuse Kang Gonang-jilid1 :

    “PAK kulo manut ditangkep tapi tulung biolane nyong mbok rusak. Aduh aja dibalangna, tulung kiye anu biola siji sijine ” Kang Herman ngendus ngendus sepatune pak Satpol PP bar digaruk petugas.

    Kuwe sing paling tek emut emut kejadiane pas Kang Herman ditangkep Satpol PP. Agi di ewek ewek petugas Satpol sing cewek, klambine Kang Herman neng bagian kelek nganti sewek.
    Kang Herman nangis, senar biolane sing siji pedot. Nang pojok ruang kantor Satpol PP deweke nangis mbrebes mili. Ujarku nangis gara gara anake sing arep mlebu SMA wingi minggat sebabe ora bisa sekolah gara gara Kang Herman ora bisa mbayar uang sumbangan pembangunan.

    ”Nyong kiye anu tukang ngamen, pengemis ning dalan, kepriben bisa due duit nggo mbayar uang pembangunan sing nganti limangatus ewu,” Kue kalimate Kang Herman jamane pertama ketemu aku.

    Wektu semono aku Alhamdulillah bisa mbantu 200 ewu. Duitku dewek sekang honorku nulis puisi karo cerpen ditambah adol celana cutbrehku sing wisa lawas.

    Siki ketemu maning lagi nangis neng pojok kantor Satpol PP. Biolane dicekel kenceng banget. ” Herman..!!! bangun…!!” Kang Herman kaget. Awake njumbul njumbul kaget digentak Pak Satpol.

    ”Kamu sudah berkali kali diperingatkan jangan ngamen dipinggir jalan, masih saja bandel ya. Sini Biolane tek banting sisan,” Pak Satpol mendelik matane meh malik.

    Kang Herman kepoyuh poyuh, banyune mili neng sela sela clanane. Kang Herman ngekep biola kenceng banget. Awake trus dijorogna Pak Satpo liane. Senare pedot maning.

    ”Pak kulo dipenjara nggih purun, tapi tulung biolane amun digawa gawa. Tulung pak..tulung,” Kang Herman ngambungi tangane Pak Satpol. Niki anu dalan pangane kula, ……… mung mungan.
    Pak Satpol malah mendelik, biolene direbut peksa. Karo Nggentak- nggentak Kang Herman, biolane arep diantemna neng tembok…

    JAN kaya ora ngrungokna tangisane Kang Herman, Pak Satpol langsung nggeprakna biola maring tembok. Prakkkkk…..praaang, biolane remuk dadi lima, ……… senare panting penteot kabeh. Wong sing nang ruangan Satpol PP pada meneng bae.

    Kang Herman nangis ngguguk karo nuturi remukane biola. Jan remuk temenan. Iloken bisa didandani apa ora ya?

    Matane Pak Satpol esih mecicil. Kang Herman ora wani ngadepi. Tangane terus nuturi pecahan biola. Gagange tugel dadi loro. Bokonge biola pecah, tripleke remuk, gagang senare pada tugel.

    ”Mulane aja gemagus, kueh rasakna, jajal arep nggolet duit karo apa maning. Mulane aja gebleg nglawan aparat….dasar wong ora mangan gendeng sekolahan ya kaya kue..” Pak Satpol gole ngomong karo muncrat muncar idune.

    “Terus niki pripun nasibe kulo pak,” Kang Herman ngedumel tapi raine ora wani ngadep.

    ” Lha ya urusane kowe, ujare inyong embahmu apa. Nganah pada bubar, ngotori kantor kiye tok,” Pak Satpol karo nendangi bokonge gelandangan ,pemulung lan pengemis.

    “Pak biasane kula nek ditangkep terus diwei rames. Kula dereng madang pak,” Yu Dakem, pemulung sing lagi mbopong bocah umur setahun mereki Pak Satpol.

    ”Kyeh panganen nganti entong ya kena,” Pak Satpol sing nganggo topi abang njejelna kertas ning cangkeme Yu Dakem. Yu Dakem kejengkang, anake ucul sekang gendongane. Anake tiba, nangis nggauk nggauk.

    Kang Herman nggendong bocah cilik sing tiba nganti ndase mlenong kue. Untunge nangise ora sue, sebab Kang Herman terus ngeyun eyun karo ditembangi bapak pucung.

    Kang Herman karo gelandangan liane lunga sekang Kantor Satpol PP. Wetenge kemriyik kencoten. Arep ngamen wis ora due alate. Biolane babar blas ora bisa dienggo. Kang Herman mandeg ning arep warteg. Weruh wong pada mangan katon enak temen. Gulune clegak cleguk ora karuan.

    ”Jan wis ngadeg sejam ning kene ora ana wong nawani madang,” ujar ning atine Kang Herman. Malahan ana wong sing ujug ujug ngusir Kang Herman. ”Pak tolong jangan disini, bau,” bocah nom sing nganggo jaket ireng mbentak Kang Herman.

    Kang Herman terus lunga ngluyur, nyusuri trotoar. Sandal jepite sing selenan kue sijine wis bolong . Mulane lagi ganu kecocog paku nganti getieh mancur mancur.

    Kang Herman lagi mikir kepriwe carane supaya biolane bisa disambung disambung maning. Njagong neng arep toko musik, wetenge Kang Herman tambah kemriyik. Biasane lagu kroncong monine sekang biola kesayangane kue. Tapi siki malah krungune sekang njero weteng. Kang Herman meh semaput. Bumine krasa peteng……………….

    Jere ana sambungane, …………SAesTU ki,

  8. Dari Oom Yahoo.

    Libyan fighters capture Gadhafi hometown of Sirte

    Libyan fighters drove the last holdouts of Moammar Gadhafi out of his hometown of Sirte in a few hours of fierce gunbattles Thursday, then declared victory over the last major resistance two months after the fall of Tripoli. The ecstatic former rebels celebrated by firing endless rounds into the sky, pumping their guns, knives and even a meat cleaver in the air and singing the national anthem.

    • malem JUM’AT……!!??

      • Sugeng ndalu, Ki…

        Miss Nona saban malem jumat mesti tuku bubur ayam…..opo ora malah lemes…??

        • bubur ayam campur ndog bebek+madu

          • Awane wis nyate kambing sisan..

          • cantrik2 serempak menjwb:
            ‘KITA HRS MINUM beer
            SuPaYa TIDAK CACINGAN..!!!

          • Assalamu’alaikum, selamat pagi…
            kalau pagi ini mie ayam lah sarapane…
            nang NZ ra ono thok????
            isuk2 wis meeting meeting meeting…

          • Ning kene sarapane roti+keju+jam..
            Ternyata ra maregi nggo weteng e wong jawa.. mbalik sego maning..sego maning…

  9. Sugeng enjang..
    Sugeng keramas..
    Sugeng menunggu 3; tutuge sesorah pernikahan, tutuge cerpen ki truno (yen ono), lan tutuge menthang gendewo..

    • kayane Raden Wijaya bisa menthang Gendewo Ki….lha 2 Puteri
      Baginda Dyah Ayu Tribuana karo Dyah Ayu Gayatri terlihat ceRIA

      • Whe lha mesak no Kuti.. Kasekten e tanggung..

        Nasibe mirip karo Ki Pandan… nunggone jambu alas.. ora ndang gogrok…
        nasib…nasib….

  10. Assalamualaikum
    slamat pagii

    hmmm perlu STM (susu telur madu )
    tapi kadang kadang cuman SMA aja (susu madu aja)
    ea kalo ada bole juga SMP (susu madune perawan).
    asal jangan SD (susune dewe)

    minummmm susu hehehehh

  11. Selamat pagi
    sesudah malam jum’at perlu.
    pagi hari perlu STM (susu telur madu)
    kalo hari biasa ya SMA (susu madu aja)
    heheheh apa masih boleh SMP ya (susu madune perawan)
    asal jangan SD (susune dewe)

    heheheh

    • kalo GRENG-e isih kurang tambah SKPL (susu kuda paling liar)

      • kalau masih kurang tambah SKPLMW (Susu Kuda Paling Liar Medeni Wong) hiksss

        • selamat siang NON,

          kasian tukang PERES susu-ne….he-hee, lha kanca2 aneh-aneh
          pesen susu ae kok ya pilih yang LIAR,

          • Wis LIAR iseh plus medeni Bocah…

          • Ki Menggung nedah pitulung kitab kaping 19 teng pundi?

  12. tulung dung rontal kaping 19 dimanah please

    • selamat malam ki Lurah,

      rontal deb-19 ada di COVER deb-20 ki…..halaman 1,
      monggo di DUDUL kemawon cover-e.

      • matur tengqiyu Ki sampun tak dudut

  13. Kulo nuwun ……
    Sinten niku …….
    Kulo …….
    kulo Sinten …… ?

    • Nah selamat datang..

    • iya…
      nah…, ini dia…
      kemane aje Pak De, kok lame gak kelihatan

      • Lagi dapat tugas mengatur lomba menthang busur panah di singasari..(demang Widura)..?

    • Hush, ojo panggil pak DE….pak KOMANDAN WIDURA,

      selamat pagi pak Komandan

      • Hiks …. ikut nguber Qadhafi ……
        Yugas selesai … nongkrong lagi …. he he heee

      • he he he …
        kalau disingkat jadi Pak KoWi (Komandan Widura)

    • Mangga pinarak Ki Rangga….

      Dangu mboten tindak rawuh nginguk gandhok…..

      • Ki Is, langkung dangu mboten say Hi!
        He he heee

  14. eh td liat tivi ada gempa di nz …. ki anatram gpp ya?

    • alhamdulillah aman…. nuwun…


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: